السبت، 25 فبراير 2012

الموضوع الكامل عن السمان لمحبي المشاريع الصغيرة موثق (( وصور ))





بسم الله الرحمن الرحيم
وبه نستعين

آخى العزيز اختى العزيزة سوف أتناول في هذا المشروع كل ما يتعلق بطائر السمان وهدفي من هذا الموضوع هو مساعدة كل من يحتاج المساعدة في إنشاء مشروع ذوى جدوى اقتصاديه من أعضاء المنتدى وتناولي للموضوع سيكون مدعم بالصور لكل كبيره وصغيره تتم داخل المفرخة او عنبر السمان وذالك تسهيلا على من لا يعلم عن طائر السمان حتى يتاح لك في النهاية إقامة هذا المشروع بإذن الله وأتمنى من الله تعالى ان يوفقني فى خدمة أعضاء المنتدى وكل من يحتاج المساعدة وكل ما أتمناه ممن يستفيد من هذا الموضوع أن يترك رد او تعليق او استفسار المهم يترك انطباعه عن هذا الموضوع .


أولا:-
طائر السمان مذكور فى القرأن الكريم باسم طائر السلوى

سورة البقرة الآية: (57) ، وسورة الأعراف الآية: (160)، وسورة طه آية: (80)

اذن طائر ذكر فى القرآن الكريم اكيد ربنا انعم علينا بيه بس هو كيفية الاستفادة من هذا الطائر

نبذه بسيطة عن طائر السلوى (السمان)
هو طائر صغير الحجم يستخدم فى إنتاج البيض واللحم ويمكن ان يساهم بشكل كبير فى حل مشاكل كثيره ظهرت فى مجتمعنا حيث ان هذا الطائر يمكن ان يعوضنا عن اللحوم ويمكن ان يكون سببا فى حل مشكلة البطالة حيث انه لا يحتاج إنشاء مشروع الى تكاليف عاليه ولاكن اقل التكاليف وهذا ما سوف نراه فيما بعد .
وعموما طائر السمان لحمه خالى من الكولسترول واخيرا كل ما اتمناه ان ينتشر هذا المشروع الذى نتعاملت معه عن قرب لكثر من 4 سنين ولمست مدى اهمية هذا المشروع .


الاهمية الاقتصادية


1 - دورة راس المال سريعه حيث يتم البيع فى 45 يوم وكمية العلف المستهلكه فى حدود 450 الى 500 جرام ويصل الوزن الى 150-180 جرام فى نهاية ال 45 يوم واقل .

2- طبعا قلة التكاليف
3- مصدر للبروتين الحيوانى
4- انتاجه عالى من البيض يصل الى 250-300 بيضه
5- مدة التفريخ تصل الى 16 الى 17 يوم
6- يتحمل الظروف لا يتحملها اى طائر وعن تجربه
7- طائر السمان النضج الجنسى مبكر اقل من 45 يوم

مميزات بيض و لحم السمان

يمتاز لحم طائر السمان بأنه طرى ناعم خالي من الكولسترول سهل الطهي مستساغ ويتميز بيضه بمزاق البيض البلدى المربى فى المنازل ليس به اى رائحه ونلاحظ ان نسبة الصفار مرتفعه كما ان الانتاج الغزي يميزه .

انواع طائر السمان
يوجد نوع يسمى امريكى وياباني واسترالي وافضل الانواع من وجهة نظرى من حيث انتاج البيض واللحم هو السمان الياباني

طيب علشان نبدا مشروع اول الخطوات هنعمل ايه

اولا- المكان
طبعا لو مشروع صغير انا مش هتكلم عن الحجات القياسيه لا انا هتكلم لو حد عاوز يربى ويعمل مشروع صغير او كبير يعنى لو عندك مثلا مكان 50 متر مربع هنصمم عليه المشروع لان السمان المتر المربع بيكفى حوالى 50 طائر من عمر يوم حتى عمر التسويق اللى هو 45 يوم كده المكان طبعا بعدين هنقسم المكان .

ثانيا - مصدر السمان

اى مصدر موثوق به ممكن نجيب بيض او سمان عمر 45 يوم يبيض على طول طيب انا برشح طبعا ان تجيب بيض لان سعر البيضه 35 قرش يعنى الف بيضه ب 350 جنيه طيب لو حبيت تجيبه سمان طبعا الإلف يكلفك 5000 الف جنيه لو عمر 50 يوم بس طبعا دى ليها مميزات ودى ليها مميزات .


نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي

بعد ما جبنا البيض او السمان
هنعتبر اننا جبنا البيض هيبقى محتاجين مفرخه طيب سعر المفرخه يتراوح مابين 1800 ال 8000 جنيه طيب خلينا فى 1800 ودى صورتها

نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي
دى زى ما انتو شيفين فى الصوره بتشيل 7 ادرج سمان الدرج بيشيل 175 يعنى فى حدود 1200بيضه وممكن نضاعفهم لو حطين درجين فوق بعض زى اللى فى الصوره طيب فى مشكله ان المفقس بتاعها صغير دى ولا مشكله ولا حاجه بسيطه جدااااا ليها حل بسيط قوووى هندخل البيض فى السيتر (الحاضنه ) على دفعات معلش انا بكلم باللغه العاميه علشان كلامى يكون واضح شويه هو السيتر اللى هو الجزء اللى فوق فى المفرخه اللى بنحط فى البيض لمده 15 يوم والهاتشر هو الجزء السفلى اللى فى المفرخه يعنى الهاتشر عيب المفرخات دى ايه ان الهاتشر والسيتر مع بعض بس زى ما قلنا هندخل على دفعات طيب هندخل كل 3 ايام 500 يعنى خلال 12 يوم هندخل 2000 ننزل 500 الاولى فى الهاتشر وبعد كده ندخل غيرهم فى السيتر وهكذا واللى مش هيستوعب النقطه دى انا على استعداد انى اشرحها له اذن راس المال المطلوب حاليا 350 جنيه بيض + 1800جنيه مفرخه + 150 جنيه عربيه هتجيب المفرخه كده الاجمالى
2300 جنيه مصري طبعا

عندنا المفرخة وعندنا البيض طبعا حرارة تحضين السمان 37.7 هزود الماء فى المفرخه وشغلها قبل ما احط البيض بيوم على اقل تقدير بعد زالك يتم تجميع البيض و انتخاب البيض دى صوره لرص البيض وانتخابه

نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي


نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي

نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق